Sessió 9. Caixa forta completada i ara… La construcció del vostre robot!

Pla de treball

  • El robot


Caixa forta completada i ara el robot …

Felicitats! Ja heu completat el muntatge de la caixa forta i la seva programació amb S4A. Amb això i després de fer provatures del funcionament de la caixa forta ha arribat el moment de dedicar-nos totalment al nostre repte final: el robot.

Al llarg de totes les sessions heu anat fent la descripció del robot que voldríeu construir i segur que ja heu dissenyat algunes de les parts.

Arribada aquesta sessió us toca fer la construcció i la programació de cadascuna de les parts que formen el vostre robot i integrar-les. Us cal, també, comprovar que els components funcionen de forma correcta tal com havíeu previst.

A hores d’ara ja hem de tenir una bona part solucionada, sobre tot tenint en compte que hem pogut aprofitar parts de la caixa forta que hem anat creant al llarg del mòdul.


Més idees …

Segurament el vostre grup de treball ja té pensades les funcions que voleu que el vostre robot desenvolupi. Us deixem uns enllaços on podeu veure molts projectes i uns quants que hem volgut destacar, perquè creiem que es podrien fer amb el vostre kit de robòtica :

Instructables : Arduino

Impulsem la robòtica : Pòsters

Arduino projects hub

Hackster.io : Projectes

Mireu, mireu …Els projectes que heu vist estan fets amb un kit de robòtica diferent al que teniu, però amb una placa com la vostra. Veureu que estan programats amb llenguatges de programació diversos; vosaltres haureu de programar amb S4A.


Icona projecte El nostre projecte creix…

En les sessions anteriors heu anat recollint en el document de text com voleu que sigui el vostre robot i els components  que incorpora.  En aquesta sessió, heu tingut una darrera oportunitat per incorporar noves idees. Això us ha permès començar a dissenyar i construir el vostre robot.

Completeu en el document de text la fitxa del vostre robot (nom, descripció del funcionament, components, materials, blocs de programació …).